Doorgaan naar inhoud
Windows 10 resetten in 5 eenvoudige stappen

Windows 10 resetten in 5 eenvoudige stappen

WINDOWS 10 RESETTEN IN 5 EENVOUDIGE STAPPEN

Soms is het nodig om Windows 10 te resetten. Bijvoorbeeld omdat u een virus op de PC heeft geïnstalleerd. Of omdat er ernstige hardware en software problemen zijn ontstaan dankzij onjuist gebruik. Mogelijk vraagt u zich af hoe u precies een Windows 10 reset moet uitvoeren. Volg onderstaande handleiding en voer een reset uit in een paar simpele stappen!

Hoe Windows 10 resetten?

Er bestaan verschillende manieren om een Windows 10 reset uit te voeren. Welke methode u uitvoert is afhankelijk van diverse factoren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de computer niet meer volledig wil opstarten. Of dat u geen toegang heeft tot een extern installatiemedium. Functioneert uw computer nog ‘correct’ en heeft u toegang tot alle functionaliteiten. Volg dan de volgende stappen:

1. Navigeer eerst naar het Startmenu in de taakbalk

2. Selecteer Instellingen

Windows 10 reset instellingen

3. Selecteer Bijwerken en beveiliging

4. Selecteer Systeemherstel

Windows 10 resetten

5. Klik onder Deze pc opnieuw instellen op Aan de slag

Vervolgens zal Windows 10 worden gereset. Tijdens dit herstelproces heeft u verschillende opties. U kunt Mijn bestanden behouden of Alles verwijderen.  Als u de eerste optie selecteert zullen alle geïnstalleerde programma’s en uw eigen data gewoon behouden blijven op de PC. Deze optie kunt u vooral gebruiken als er kleine problemen zijn met de computer of laptop.

Via de tweede optie zullen alle bestanden en applicaties van uw computer worden verwijderd. Wilt u bepaalde documenten, foto’s of video’s bewaren? Dan is het van belang om vooraf eerst een back-up te maken van deze bestanden. Doet u dit niet, dan is het onmogelijk om deze bestanden terug te halen. De optie Alles verwijderen is ook handig om te gebruiken wanneer u de PC verkoopt of weggeeft aan iemand anders. Persoonlijke documenten zullen hierdoor namelijk volledig worden verwijderd, zodat deze niet zichtbaar zijn voor de nieuwe gebruiker.

Windows 10 herstellen vanuit aanmeldscherm

Soms is de Startknop van uw PC niet beschikbaar, bijvoorbeeld door een virus of een software probleem. In zulke gevallen is het onmogelijk om bovenstaande ‘standaard’ methode te gebruiken. Gelukkig bestaan er diverse andere methodes om uw Windows 10 computer of laptop te resetten.

Komt u nog wel in het Aanmeldingsscherm nadat u de PC heeft opgestart? Houd de Shift-toets ingedrukt en selecteer Aan/uit > Opnieuw starten. De computer zal vervolgens opnieuw worden opgestart. Wanneer dit is voltooid verschijnt een scherm met meerdere opties. Kies de optie Problemen oplossen > Deze pc opnieuw instellen.

Windows 10 Professional

Vervolgens kunt u de stappen volgens zoals deze staan beschreven in de normale reset-methode.

 

Fabrieksinstellingen Windows 10 met CD of USB?

In sommige gevallen komt de computer zelfs niet meer bij het aanmeldscherm. Wees wederom gerust. Zelfs dan bestaat er een manier om Windows 10 te herinstalleren:

Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F11-toets.

LET OP: afhankelijk van het merk van uw computer of laptop, kan dit een andere toets zijn om. Bovenstaande methode functioneert voor HP computers. Hetzelfde menu kunt u op Acer computers bereiken met behulp van de toetsencombinatie Alt + F10. Voor het merk Asus gebruikt u de F9 toets. Bekijk de handleiding van uw computer of laptop voor de correcte toetsen(combinaties).

  • Klik daarna op de Startknop terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt en selecteer Aan/uit > Opnieuw opstarten.
  • Houdt de Shift-Toets constant ingedrukt terwijl de computer wordt herstart.
  • Het menu ‘Kies een optie’ verschijnt
  • Selecteer Problemen oplossen
  • Selecteer Deze PC opnieuw instellen

Vervolgens kunt u de stappen volgens zoals deze staan aangegeven bij de normale reset-methode van Windows 10.

Gebruik 100% originele Windows 10

Regelmatig moet Windows 10 worden gereset omdat er bijvoorbeeld een illegale versie van dit besturingssysteem wordt gebruikt. Het is daarom van groot belang om altijd te kiezen voor betrouwbare software. Bent u op zoek naar een originele versie van Windows 10? Bekijk dan snel al onze Windows 10 versies. Uw volledig originele licentie en digitale download ontvangt u binnen 5 minuten via e-mail!

Vorig artikel Kent u deze 'onbekende' Microsoft Office Applicaties?
Volgend artikel Efficiënt bestanden beheren in Windows 10

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden