Doorgaan naar inhoud
Ontdek alle voordelen van Microsoft Office 2019

Ontdek alle voordelen van Microsoft Office 2019

Afgelopen maand is Microsoft begonnen met het uitrollen van het nieuwe paradepaardje: Office 2019. Dit meest recente Office-pakket zit boordevol features die het nóg eenvoudiger maken om professionele documenten te creëren, wijzigen, delen en presenteren. Benieuwd naar alle verbeterpunten van Microsoft Office 2019? Lees snel verder en ontdek alle voordelen!

Office 2019 vs. Office 365

Mogelijk valt het in eerste instantie vooral op dat er nu twee Office-versies bestaan: Office 2019 en Office 365. Office 2019 wordt door Microsoft namelijk tegenover Office 365 gepositioneerd. Het verschil zit hem vooral in de manier van aanschaffen. Bij Office 365 bent u verplicht om een jaarlijks of maandelijks abonnement af te sluiten. Bij Office 2019 is dit niet het geval. Dit Office-pakket kunt u zonder abonnement aanschaffen. U betaalt slechts éénmalig een vast bedrag en kunt vervolgens onbeperkt gebruik maken van alle applicaties en features binnen deze versie. Een Office 2019 licentie is te installeren op één PC of laptop.

Een klein nadeel heeft Office 2019 echter wel ten opzichte van Office 365. Dankzij de betaalde abonnementsvorm ontvangt Office 365 periodieke updates waardoor de software wordt verbeterd. Bij Office 2019 ontvangt u alleen de nieuwe en verbeterde functies zoals die zijn uitgebracht tijdens de releasedatum. Wel ontvangt Office 2019 regelmatig beveiligingsupdates, zodat u altijd veilig kunt blijven werken.

 

De nieuwe features van Office 2019

Iedere applicatie binnen het 2019 pakket is verbeterd ten opzichte van Office 2016. Bent u benieuwd naar de verbeterpunten binnen uw favoriete Office-applicatie? LicentieVerkoop zet ze allemaal voor u op een rij:

Word 2019

Microsoft Word is waarschijnlijk het Office 2019-programma dat u het meest zal gebruiken. Nieuw binnen deze wereldberoemde tekstverwerker is de Focus Mode. Wanneer deze feature is ingeschakeld worden elementen van de interface verwijderd. Hierdoor komt de focus te liggen op het meest essentiële onderdeel van het Word-document: de content die u heeft gecreëerd.

Word 2019 logo

Verder zijn diverse ‘Learning Tools’ geïntegreerd binnen Word 2019. Een nuttig onderdeel is bijvoorbeeld de tekst-naar-spraakfunctie. Hierdoor leest Word automatisch de tekst in het document voor, terwijl u zich tegelijkertijd met andere zaken bezig kunt houden. Een ander bruikbaar element is de ingebouwde en verbeterde vertaalfunctie. Woorden of complete teksten vertaalt u hierdoor eenvoudig naar tientallen andere talen.

PowerPoint 2019

Binnen PowerPoint 2019 zijn er diverse verbeterpunten die vooral gericht zijn op het visuele aspect. Zo is het vanaf nu mogelijk om Scalable Vector Graphics (SVG) te gebruiken in uw presentaties. SVG’s zijn statische en dynamische vectorafbeelding waarvan de kwaliteit niet wijzigt wanneer u deze bewerkt qua grootte.

PowerPoint 2019 logo

De Morph-functie is geoptimaliseerd binnen PowerPoint 2019. Hierdoor verlopen overgangen tussen slides soepeler en professioneler. Verder kunt u binnen een PowerPoint 2019 presentatie 3D-modellen toevoegen en wijzigen. Bovendien is het mogelijk om uw PowerPoint-presentatie te exporteren tot een 4K video.

Excel 2019

Een reeks functionaliteiten is toegevoegd aan Excel 2019. Professionele gegevens bijhouden, organiseren en presenteren is nog eenvoudiger geworden. Dit komt vooral door de talloze nieuwe grafieken, diagrammen en formules. Bovendien heeft Microsoft het toepassen van (bestaande) formules sterk vereenvoudigd.

Excel 2019 logo

Nieuwe en verbeterde features in Excel 2019 zijn de Power Pivot en de Power Query. Laatstgenoemde bevat parameters, conditionele kolommen en vernieuwde transformaties die het makkelijker maken om data te analyseren. De Power Pivot is ideaal voor personen of organisaties met omvangrijke gegevensets. Dankzij de Power Pivot kunt u gegevensmodellen maken, relaties tot stand brengen en berekeningen uitvoeren binnen enkele seconden.

Outlook 2019

In Outlook 2019 zijn ‘@-mentions’ toegevoegd. Deze functionaliteit kent u waarschijnlijk wel van andere applicaties zoals WhatsApp. Door een ‘@’ voor de naam te zetten van een persoon in een chatbericht, is het mogelijk om diegene te ‘taggen’ binnen Outlook 2019. Hiermee legt u bijvoorbeeld de nadruk op een bepaalde taak die diegene moet uitvoeren.
Outlook 2019
Nieuw is verder de ‘Focused Inbox’ binnen Outlook 2019. Dankzij deze feature wordt de focus gelegd op e-mailsberichten die voor u het meest relevant zijn. Uw inbox wordt hiermee verdeeld in twee segmenten: prioriteit en overig. U kunt overig zelf besluiten of u deze feature in- of uitschakelt. Ook is de spraakfunctie geoptimaliseerd binnen Outlook 2019. Wilt u een e-mail versturen en bent u bijvoorbeeld aan het autorijden? Spreek simpelweg het bericht in en verstuur het bericht met uw stem.

Een ander verbeterpunt is gericht op de kalenderfunctie binnen Outlook 2019. Vooral voor personen die zich in verschillende tijdzones bevonden, was het in oudere versies lastig om afspraken in te plannen. In Outlook 2019 zet u eenvoudig verschillende tijdzones naast elkaar, zodat in één oogopslag te zien is hoe laat het in elke tijdzone is. Zo kan ieder contactpersoon simpel aangeven wanneer diegene beschikbaar is en kan er snel een meeting worden ingepland.

OneNote 2019

De grootste wijziging van Office 2019 is waarschijnlijk gericht op OneNote. OneNote2019 lijkt namelijk op een bijna compleet nieuwe release. Zo heeft de interface een moderne ‘look en feel’ gekregen. Verder nieuw is de mogelijkheid om handgeschreven woorden om te zetten naar digitale tekst. Bovendien is het verwerkingsproces tussen verschillende apparaten ook verbeterd op dit gebied.

OneNote 2019 logo

Diverse aanpassingen binnen OneNote 2019 zijn gericht op het Ribbon-menu. Zo is een symbolen-galerij toegevoegd aan dit menu. En kunt u vanaf dit Ribbon-menu nu eenvoudig (online) video’s toevoegen. Verder zijn de knip en plak-opties verbeterd, is het mogelijk om gebruik te maken van verbeterde teken-functies en is het mogelijk om Microsoft Translator te gebruiken.

Systeemeisen Office 2019

Wanneer u Microsoft Office 2019 wil kopen is er één belangrijk punt waar u op moet letten. Office 2019 werkt namelijk alleen op computers en laptops met Windows 10. Heeft u een PC met Windows 7 of Windows 8? Dan is het helaas onmogelijk om Office 2019 te installeren op uw apparaat. Wel kunt u kiezen uit andere Office-versies zoals Office 365 en Office 2016. Overigens biedt Microsoft zowel 32-bit als 64-bit versies aan van Office 2019.

Gebruikt u Office 2019 op een Mac? Dan is het mogelijk om Office 2019 te gebruiken op de drie meest recente macOS besturingssystemen: de nieuwste versie en de twee vorig uitgebrachte macOS-versies.

Aan de slag met Microsoft Office 2019?

Wilt u ook gebruik maken van alle nieuwe applicaties en functionaliteiten van Microsoft Office? En wilt u niet werken in de ‘cloud’, of bent u niet bereid om een jaarlijks abonnement af te sluiten? Dan is Microsoft Office 2019 de ideale oplossing! Bij LicentieVerkoop koopt u voordelig een 100% originele Office 2019 licentie. Bovendien ontvangt u de productcode + digitale download van Office 2019 al binnen 5 minuten via e-mail. Zo kunt u snel én voordelig aan de slag met het nieuwste Office-pakket!

Office 2019 kopen

Vorig artikel 10 Tips om te voorkomen dat uw Windows computer langzaam wordt
Volgend artikel 10 Onmisbare software voor uw (nieuwe) computer!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden