Doorgaan naar inhoud
Kent u deze 'onbekende' Microsoft Office Applicaties?

Kent u deze 'onbekende' Microsoft Office Applicaties?

Microsoft Office: welke computergebruiker kent deze ‘heilige graal’ onder de kantoorpakketten niet? Applicaties zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint zijn ongetwijfeld bekend bij het grote publiek. Bijna iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van deze tekstverwerker, datasheet-applicatie, mailapplicatie en presentatieprogramma. Maar weet u ook waar u de ‘onbekende’ Office applicaties zoals Visio, Access en Project voor kunt gebruiken? U leest er alles over in dit artikel!

Alle Office applicaties: bekend én onbekend

Het volledige Microsoft Office-pakket bestaat uit meerdere applicaties:

 • Microsoft Word
 • Microsoft Excel
 • Microsoft Outlook
 • Microsoft PowerPoint
 • Microsoft Visio
 • Microsoft Access
 • Microsoft Publisher
 • Microsoft Project
 • Microsoft OneNote
 • Microsoft Lync
 • Microsoft Sway
 • Microsoft SharePoint

De eerste vier applicaties zullen ongetwijfeld bekend zijn bij het grote publiek. Tijdens het schrijven van teksten of verslagen wordt bijvoorbeeld regelmatig Word gebruikt, terwijl Excel vaak wordt gebruikt tijdens het opstellen van balansen en andere financiële berekeningen. De laatste zes applicaties worden echter óók bijgeleverd bij een aantal Office-pakketten. De meeste van deze programma’s worden alleen (veel) minder gebruikt en zijn soms totaal onbekend bij computergebruikers.

Onbekende Office Apps

Visio

Microsoft Visio 2019 stelt gebruikers in staat om professionele diagrammen te maken. Met Visio is het onder andere mogelijk om organigrammen, stroomdiagrammen, plattegronden en technische ontwerpen te creëren. Binnen Visio is dit mogelijk dankzij de ingebouwde sjablonen, templates en shapes. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw eigen template te ontwerpen vanaf een blanco document.

Access

Met behulp van Microsoft Access is het mogelijk voor minder gevorderde gebruikers om een eigen database te bouwen. Access maakt het bovendien mogelijk om onderdelen van de front-end te bouwen, zoals formulieren, rapporten en pagina’s te bouwen. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig een database of app ontwikkelen, zodat uw team sneller en efficiënter kan werken.

Publisher

Microsoft Publisher wordt ingezet wanneer u als computergebruiker méér elementen van een pagina wilt wijzigen dan dat mogelijk is in Word. Het programma’s wordt voornamelijk gebruikt door drukwerkpartijen en uitgevers die printmedia ontwerpen en publiceren. Denk onder andere aan fysieke nieuwsbrieven, brochures en visitekaartjes.

Project

Microsoft Project wordt vooral in (middel)grote organisaties gebruikt door projectmanagers en portfoliomanagers om projecten in goede banen te leiden. De applicatie wordt onder andere toegepast om vat te krijgen op projecten, de voortgang te communiceren en om medewerkers en resources op de juiste wijze in te zetten. Microsoft Project is speciaal ontwikkeld voor Windows besturingssystemen. De nieuwste versie (Microsoft Project 2019) is ook los verkrijgbaar.

Alle Office programma's

OneNote

Microsoft OneNote is een digitaal notitieprogramma. Binnen de applicatie is het bijvoorbeeld mogelijk om tekst te schrijven, notities te plaatsen, tabellen toe te voegen of om afbeeldingen toe te voegen. Binnen OneNote kunt u werken met verschillende tabbladen die ieder een eigen titel kunnen hebben. Zo houdt u makkelijk overzicht over al uw notities.

Lync

Met behulp van Microsoft Lync is het mogelijk om een virtuele verbinding op te zetten tussen 2 verschillende computers of laptops. Vervolgens kunt u via Lync vergaderen, elkaars bureaublad bekijken, toepassingen delen en samenwerken aan projecten. Met Lync (of: Skype for Business) is het bovendien eenvoudig om samen aan applicaties te werken zoals Word, Excel of PowerPoint.

Sway

Als presentatietool is PowerPoint natuurlijk ongekend populair. Sway is echter het nieuwe alternatief van Microsoft. Deze applicatie zit in de Microsoft Cloud en is toegankelijk via het (online) Microsoft portaal. Sway is gericht op het creëren van online content. Met de tool maakt u eenvoudig documenten zoals presentaties, rapporten en nieuwsbrieven. Het is onder andere mogelijk om media van online platformen zoals YouTube en Twitter toe te voegen. Met het ingebouwde ontwerpprogramma maakt u binnen enkele minuten een modern ogend document. Voor professionele presentaties blijft PowerPoint meestal de betere optie.

SharePoint

Microsoft SharePoint is een platform dat wordt gebruikt om informatie uit te wisselen of om (online) samen te werken binnen organisaties. SharePoint staat bekend om het geavanceerde en veelzijdige karakter. De tool kan onder andere worden ingezet om bestanden te delen in een CMS, als intern communicatieplatform (intranet) en als projectmanagement tool. SharePoint heeft integratieopties met talloze andere apps van Microsoft Office en overige SQL gebaseerde systemen.

Aan de slag met Microsoft Office?

Wilt u zelf aan de slag gaan met de bekende en onbekende tools van Microsoft Office? Bekijk dan snel het voordelige aanbod van LicentieVerkoop. Bij ons vindt u niet alleen complete pakketten zoals Office 2019. Maar ook voor individuele applicaties als Outlook 2019 en Microsoft Access bent u bij ons aan het juiste adres.

Alle 100% originele licenties ontvangt u binnen 5 minuten via e-mail. Zo kunt u dus direct aan de slag met de professionele tools en apps van Microsoft.

Vorig artikel De beste browsers voor Windows 10 in 2020!
Volgend artikel Windows 10 resetten in 5 eenvoudige stappen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden