Doorgaan naar inhoud
Hier wordt Microsoft Visio voor gebruikt!

Hier wordt Microsoft Visio voor gebruikt!

HIER WORDT MICROSOFT VISIO VOOR GEBRUIKT!

Waar wordt Microsoft Visio voor gebruikt? De meeste mensen kunnen deze vraag mogelijk niet snel beantwoorden. Visio is namelijk één van de minder beroemde applicaties van Microsoft. Vooral bij de meeste thuisgebruikers en binnen kleinere bedrijven zal het programma niet snel worden gebruikt. Wilt u alles weten over Microsoft Visio? Lees dan snel verder en ontdek wat Visio is, wat u ermee kunt én welke versie u nodig heeft!

Wat is Microsoft Visio?

Microsoft Visio 2019 is een programma dat wordt gebruikt om professionele diagrammen te maken. Of u nu stroomdiagrammen, organigrammen, plattegronden of technische ontwerpen wilt maken: Microsoft Visio maakt dit - én meer – mogelijk. Het ontwerpen van deze diagrammen gebeurt op basis van moderne sjablonen en shapes. Dit alles gebeurt binnen de welbekende en vertrouwde Office-omgeving. Door professionals wordt Visio gezien als de beste applicatie die er bestaat wanneer het aankomt op het maken van diagrammen.

Eenvoudig diagrammen maken

Binnen Microsoft Visio is het maken van diagrammen eenvoudig dan ooit. De toegankelijkheid en het gebruiksgemak is iets waar Microsoft hard aan heeft gewerkt. Standaard bijgeleverd is een grote hoeveelheid standaard objecten, vormen en stencils waardoor diagrammen eenvoudig kunnen worden opgezet. Tijdens het opstarten worden een aantal van de meeste gebruikte templates en diagrammen getoond. Wanneer u uw favoriete template kiest, worden daarna de bijbehorende menu-opties, objecten en vormen getoond. Uiteraard kunt u zelf ook een template ontwerpen vanaf een blanco pagina.

Visio 2019

Heeft u meer standaard templates nodig binnen Microsoft Visio? Dan kunt u deze downloaden vanuit de uitgebreide online bibliotheek. Met Microsoft Visio ontwerpt u altijd de perfecte diagram om zo complexe informatie op overzichtelijke wijze te presenteren.

Waar wordt Visio gebruikt?

Uit bovenstaande informatie blijkt al snel dat Microsoft Visio vooral in een zakelijke setting wordt gebruikt. Simpele grafieken en diagrammen zoals staafdiagrammen, spreidingsdiagrammen, tabellen en taartdiagrammen zijn immers ook makkelijk te maken binnen Microsoft Word of Excel. Microsoft Visio wordt juist gebruikt voor complexere diagrammen met meer data  of waar diverse symbolen voor nodig zijn. Visio kan onder andere worden gebruikt tijdens de volgende zakelijke werkzaamheden:

 • Bedrijfsanalyses maken

Vooral binnen technische omgevingen kunnen Data Flow Diagrammen worden gebruikt door analisten of (bestaande) systemen te analyseren en om deze efficiënter in te richten. Met de DFD’s van Visio worden deze processen eenvoudig weergegeven en krijgt u snel inzicht in de complexe structuur.

 • Bedrijfsprocessen verduidelijken

Bedrijfsprocessen dienen om verschillende redenen inzichtelijk te worden gemaakt. Ten eerste omdat het voor (project)medewerkers binnen het bedrijf overzichtelijk dient te zijn welke processen er bestaan, en wie er verantwoordelijk is. Maar ook andere stakeholders kunnen dankzij dergelijke bedrijfsprocesmodellen overzicht houden over de structuur en uitvoering van processen.

Wat is Visio?

 • Stroomdiagrammen binnen productieprocessen

Voor diverse bedrijven met een productieproces is standaardisering essentieel. Niet alleen zorgt het voor duidelijkheid en structuur. Ook kan het zorgen voor een consistente kwaliteit en een efficiëntere bedrijfsvoering. Dankzij een stroomdiagram kan bijvoorbeeld duidelijk worden welke stappen er tijdens het proces worden genomen, welke ingrediënten/materialen/machines er worden gebruikt, en wie er verantwoordelijk is voor de kwaliteitscontrole.

 • Procestechniek

Binnen bedrijven in de chemische techniek kan Visio bijvoorbeeld worden ingezet om de relatie tussen specifieke bedrijfsonderdelen te illustreren. Zo kan ene processtroomdiagram helpen om processen te analyseren en documenteren, of om processen binnen de organisatie te optimaliseren.

Welke versies bestaan er allemaal?

Sinds de eerste versie van Microsoft Visio zijn er talloze versies uitgebracht. We kunnen de volgende Visio release onderscheiden:

 • Visio v1.0
 • Visio v2.0
 • Visio v3.0
 • Visio v4.0, Visio v4.1& Visio v4.5
 • Visio v5.0
 • Visio 2000
 • Visio 2002
 • Visio for Enterprise Architects 2003
 • Office Visio 2003
 • Office Visio for Enterprise Architects 2005
 • Office Visio 2007
 • Visio 2010
 • Visio 2013
 • Visio 2016
 • Visio Online Plan 1 & Visio Online Plan 2
 • Visio 2019

Momenteel zijn de populairste versies Visio 2019, Visio 2016 en Visio 2019.

Wat is Visio 2019?

Visio 2019 is de meest recente versie en is door Microsoft uitgebracht op 1 oktober 2018. Nieuw in vergelijking met eerdere versies is de mogelijkheid om de ingebouwde Database Model Diagram template te gebruiken. Verder maakt Visio Wireframe het mogelijk om eenvoudig design sketches te maken voor websites. Verschikt Visio 2019 of een pakket aan nieuwe templates om nóg eenvoudig complexe data overzichtelijk te maken.

Wat is Visio 2016?

Microsoft Visio 2016 werd geïntroduceerd op 22 september 2015 en bevatte diverse moderne functionaliteiten. Zo werden er nieuwe diagrammen, tips en trucs ingevoegd om gebruikers te helpen om data te presenteren. Verder werd de Tell Me-functie geïmplementeerd. Hiermee werden ruim 800 commando’s binnen Visio sneller vindbaar. Bovendien werd samenwerken binnen Visio 2016 eenvoudiger dan ooit en konden documenten beter worden beveiligd.

Wat is Visio 2013?

Microsoft Visio 2013 is ondertussen redelijk gedateerd, maar bevatte tijdens de release moderne functionaliteiten. Nieuw was bijvoorbeeld het Start-menu. Hierin was het mogelijk om sneller vormen te vinden om uw template te ontwerpen. Ook kon het design op meerdere manieren worden aangepast, door bijvoorbeeld schaduw, glans of diepte aan te brengen. Verder was dit voor het eerst dat co-autoring mogelijk was: oftewel, het samenwerken vanaf verschillende locaties aan één Visio-document.

Zelf aan de slag met Microsoft Visio?

Wilt u binnen uw organisatie complexe processen (sterk) vereenvoudigen, analyseren, verbeteren of presenteren? Dan is Microsoft Visio de ideale tool. Bij LicentieVerkoop vindt u de voordeligste licenties voor versies zoals Visio 2019 en Visio 2016. De 100% originele licenties ontvangt u bovendien al binnen 5 minuten via uw (zakelijk) e-mailadres, inclusief factuur. Zo kunt u altijd aantonen dat Visio legaal is aangeschaft. Bekijk snel onze aanbiedingen en vind een licentie tegen de laagste online prijs!

Vorig artikel Het verschil tussen 32-bit en 64-bit software
Volgend artikel Wat is Microsoft Project en wat kunt u ermee?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden