Doorgaan naar inhoud
De beste browsers voor Windows 10 in 2020!

De beste browsers voor Windows 10 in 2020!

Een browser gebuikt u waarschijnlijk elke dag op uw Windows 10 apparaat. Zo gebruikt u een webbrowser thuis bijvoorbeeld om een vakantie te zoeken, online te shoppen of om het nieuws te bekijken. Op het werk start u de browser dagelijks op om werkmail te verzenden, campagnes op te zetten of om projectinformatie op te zoeken en te delen. Maar welke browser gebruikt u eigenlijk? De keuze is namelijk groot en de verschillen zijn misschien niet direct zichtbaar. Bepaalde browsers hebben echter zeker voordelen ten opzichte van andere webbrowsers. Ontdek snel de 4 beste browsers voor Windows 10!

Microsoft Edge

Elke Windows 10 Home of Professional gebruiker maakt direct kennis met Microsoft Edge. Dit is namelijk de browser die standaard wordt geïnstalleerd na de installatie van Windows 10. Edge is de opvolger van Internet Explorer: een browser die veel werd gebruikt maar niet bepaald bekend stond als snel of veilig.

Microsoft Edge bevat echter talloze nieuwe functionaliteiten die het zonder twijfel een van de beste browsers voor Windows 10 maken. Om te beginnen is het design gewijzigd waardoor Edge er een stuk moderner uit ziet dan Explorer. Zo zijn de randen smaller geworden, staan er minder iconen en ziet de zoekbalk er strakker uit.

Beste browser voor Windows 10

Microsoft claimt zelf dat Edge de meest energiezuinige browser is op de markt. Vooral voor laptop gebruikers maakt dit Edge daardoor zéér interessant. Uw laptop gaat hierdoor langer mee, wat bijvoorbeeld handig is wanneer u veel onderweg bent voor werk.

Verder heeft Microsoft Edge een ingebouwde Notitie-extensie. Dit maak het eenvoudig om onder andere notities toe te voegen aan webpagina´s, relevante informatie te onderstrepen of om een internetpagina te bewaren. Bovendien sluit Microsoft Edge naadloos aan bij het Windows 10 besturingssysteem en is de browser vaak sneller dan concurrenten.

Opera

Opera wordt relatief weinig gebruikt in combinatie met Windows 10. Alsnog is het zeker het overwegen waard om deze browser uit te proberen. De webbrowser bevat immers diverse functionaliteiten die handig zijn. Om te beginnen is er een Cast-functie toegevoegd. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen en werkdocumenten casten naar externe apparaten.

Verder staat Opera bekend als uitermate veilig browser. Standaard is er een VPN service geïmplementeerd waarmee u anoniem over het WWW kunt surfen. Bovendien zorgt de ingebouwde Ad blocker ervoor dat irritante of schadelijke advertenties en pop-ups niet worden getoond. Uit diverse tests komt naar voren dat Opera het beste schadelijk websites kan ontdekken en blokkeren in vergelijking met concurrenten.

Behalve de veiligheidsopties, bevat Opera andere handige functies. Opvallend is de Opera Turbo functionaliteit die zware websites standaard comprimeert. Hierdoor kunt u zelfs met een slechte internetverbinding snel internetten met deze browser. Ook bevat de browser standaard een conversietool voor valuta en een ingebouwde screenshot tool. Andere tools zijn bovendien eenvoudig toe te voegen: er zijn namelijk meer dan 1000 extensies te downloaden.

Mozilla Firefox

Firefox is een browser die mogelijk bekender is bij een breder publiek. Behalve een eindeloze hoeveelheid extensies heeft Mozilla Firefox een modern design en is de browser uitermate veilig. Dit maakt Firefox dan ook een van de beste en meest populaire browsers die beschikbaar is.

Mozilla Firefox

Privacy staat centraal bij Mozilla Firefox. Zo wordt persoonlijke data standaard nooit gedeeld met de servers van Mozilla wanneer u deze browser gebruikt. Verder beschikt de browser over een functionaliteit genaamd Tracking Protection. Hierdoor worden webpagina’s sneller geladen en kunt u dus sneller de internetpagina bekijken. Die is vooral handig wanneer een pagina veel content bevat zoals video’s of foto’s.

Op het gebied van veiligheid bevat Mozilla Firefox een optie die het ‘in-browser’ minen van crypto currency onmogelijk maakt. Online criminelen proberen dit regelmatig anoniem te doen via de browser van andere personen, waardoor uw computer trager en onveiliger wordt. Bovendien kunt u volledig incognito internetpagina’s bekijken en wordt het zo onmogelijk voor anderen om te zien wat uw online activiteiten zijn.

Google Chrome

Last best… en dat is zeker het geval als het over Google Chrome gaat. Door bijna iedere computergebruiker wordt deze internetbrowser gezien als de beste Windows 10 browser. Het mag geen verrassing zijn dat Chrome verreweg door de meeste Windows 10 gebruikers dagelijks wordt gebruikt, zowel privé als onder werktijd.

Om te beginnen bevat Chrome een bijna onbeperkte hoeveelheid extensies. Of het nu om wachtwoord managers gaat, converteer tools, Ad blockers of zelfs games: voor bijna iedere taak of activiteit kunt u binnen Chrome wel een extensie downloaden.

Google Chrome

Maar voor veel taken is zelfs al een standaard functionaliteit ingebouwd. Zo bevat de browser een geïmplementeerde PDF-viewer, een knip en plak programma en kunt u teksten eenvoudig vertalen dankzij een ingebouwde applicatie.

Wat bovendien heel handig is, is dat u browsergegevens kunt syncen via Google Chrome. Zo is het mogelijk om gegevens via de browser te delen vanaf uw Windows 10 computer met uw telefoon of Windows 10 laptop. Zo kunnen voorkeuren bijvoorbeeld worden opgeslagen en worden bladwijzers getoond op alle apparaten. Deze functie is interessant voor medewerkers die veel onderweg zijn en die altijd dezelfde browser instellingen willen gebruiken.

Op het gebied van veiligheid bevat Chrome een password manager die automatische sterke wachtwoorden genereert. Uiteraard kunnen deze wachtwoorden hiermee ook veilig worden bewaard. En Chrome heeft veiligheidsopties ingebouwd zodat schadelijke websites automatisch worden gedetecteerd. Als laatste bevat Google Chrome een incognito modus waardoor (privé)gegevens nooit worden opgeslagen tijdens het internetten.

 

Kies de beste browser voor Windows 10

Hoewel de keuze van de browser altijd persoonlijk is, raden wij zeker aan om Google Chrome te gebruiken in combinatie met Windows 10. Deze browser heeft ongekende mogelijkheden, is uitermate veilig en kent het meest moderne design van alle browsers. Bovendien is Chrome zéér veilig en is de kans extreem klein dat uw schadelijke websites kunt bezoeken via deze internetbrowser. Als alternatief is Mozilla Firefox interessant. Vooral omdat deze browser nieuwe functies heeft die speciaal ontwikkeld zijn voor Virtual Reality (VR): een optie die binnen Windows 10 steeds vaker wordt gebruikt. 

Bent u nog op zoek naar 100% originele software licenties? Kies dan voor de betrouwbaarheid en snelheid van LicentieVerkoop. Uw Microsoft Office of Windows licentie wordt binnen 5 minuten geleverd via e-mail!

Vorig artikel Wat is Microsoft Project en wat kunt u ermee?
Volgend artikel Kent u deze 'onbekende' Microsoft Office Applicaties?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden