Doorgaan naar inhoud
Alles wat u moet weten over software licenties!

Alles wat u moet weten over software licenties!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER SOFTWARE LICENTIES!

De tijd dat uw naar de winkel ging voor een CD met daarop een softwareapplicatie is wel voorbij. Om programma’s zoals Office-pakketten, virusscanners of besturingssystemen te kopen hoeft u de deur niet meer uit. Tegenwoordig bestelt u deze namelijk eenvoudig online in licentie-vorm. Mogelijk vraagt u zich af wat een software licentie precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. LicentieVerkoop vertelt u er graag alles over in dit artikel!

Zo kocht u vroeger software…

In het verleden was het kopen van ‘software’ een bekend proces: U ging naar de elektronicawinkel in de stad, zocht het juiste doosje op van de software, rekende het af bij de kassa en nam het product vervolgens mee naar huis. 

Eenmaal thuis stopte u de CD in de computer, voerde u (mogelijk) een code in en werd de software op de computer geïnstalleerd. Hierna kon u de software gebruiken en slingerde er thuis ergens een CD van het softwarepakket rond.

Dankzij de introductie van online software licenties is dit proces sterk gemoderniseerd.

Wat is een software licentie?

Mogelijk vraagt u zich nu eerst af wat een software licentie precies is. Met een licentie krijgt u toestemming om een specifieke softwareapplicatie te gebruiken. Softwareapplicaties zijn namelijk auteursrechtelijk beschermd. Zonder licentie is het in de meeste landen verboden om software te gebruiken, delen of vermenigvuldigen. Het gebruiken van illegaal verkregen software – zoals via torrents – is in Nederland zelfs strafbaar.

software licentie

De software licenties van LicentieVerkoop zijn juist 100% legaal. Dankzij deze licenties heeft u het gebruiksrecht gekocht van de software. U zult echter nooit eigenaar worden van software. En dat is eigenlijk heel logisch.

Als u software zoals Windows 10 namelijk letterlijk zou kopen, zou u namelijk ook recht hebben op de broncode. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om zelf Windows 10 te wijzigen en verkopen aan anderen. U begrijpt dat dat nooit de bedoeling kan zijn van softwareontwikkelaars zoals Microsoft.

Wat is het verschil tussen OEM en Retail?

Tijdens het kopen van software kunt u soms kiezen tussen twee versies: OEM en Retail. Hoewel de software qua inhoud grotendeels hetzelfde is, verschillen beide versies toch van elkaar.

OEM is de afkorting voor Original Equipment Manufacturer en wordt geleverd bij nieuwe computerapparatuur. Een OEM licentie wordt gekoppeld aan de computer waar de software als eerst op wordt geïnstalleerd. Het is (meestal) onmogelijk om een OEM licentie op een andere computer te installeren.

Een Retail-versie is juist wel over te dragen naar een andere computer of laptop. U kunt de software echter maar op één computer tegelijk gebruiken. Zowel een OEM- als Retail-licentie beschikt over het volledige pakket aan functionaliteiten.

Is een licentie altijd en overal geldig?

Wanneer u een softwarelicentie koopt, zijn de voorwaarden vaak duidelijk beschreven. Bij LicentieVerkoop vinden wij gebruiksgemak essentieel. Koopt u bij ons een licentie van bijvoorbeeld Windows 10, Outlook of Microsoft Office? Dan zijn deze licenties in principe eindeloos te gebruiken. Bovendien kunt u de licenties zowel in binnen- als buitenland activeren. Mocht u bijvoorbeeld over de grens wonen of werken, dan is dat geen enkel probleem.

Hoe ontvangt u software licenties?

Bij LicentieVerkoop kunt u kiezen uit een ruim aanbod van software licenties. Heeft u bij ons een licentie gekocht voor een van de onderstaande applicaties?:

Dan ontvangt u een unieke en ongebruikte licentie binnen 5 minuten via e-mail. Bovendien krijgt u altijd een downloadlink meegestuurd van de desbetreffende software. U kunt direct aan de slag om de software te downloaden en installeren.

Uiteraard krijgen zowel particulieren als bedrijven bij iedere bestelling een factuur meegestuurd. Deze is onder andere te gebruiken als bewijs van aankoop, mocht u een controle krijgen op het gebied van software. Hiermee kunt u altijd aantonen dat de software 100% legaal is.

Software licentie voordelen

Heeft u tijdens het aankoop- of installatieproces hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers via e-mail of live chat. Via deze contactmogelijkheden kunnen wij snel uw vragen beantwoorden. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om u te ondersteunen via (digitale) hulp op afstand. Zo kunnen wij u perfect ondersteunen en zorgen wij er voor dat de software correct wordt geïnstalleerd.

Kies voor de voordelen van software licenties!

Wist u dat een software licentie van LicentieVerkoop nog véél meer voordelen heeft voor u als computergebruiker? Zo raakt u het gekochte software pakket nooit meer kwijt. Uw licentie is namelijk altijd bereikbaar via uw e-mailaccount of uw persoonlijke account op deze website. Hiermee is de tijd van de rondslingerende software codes en beschadigde Cd’s voorbij.

Bovendien is het kopen van een software licentie stukken voordeliger dan het kopen van een pakket in de winkel. Niet alleen bespaart u tijd en kosten om naar een fysieke winkel te gaan. Ook kunnen wij software tegen de laagste prijs aanbieden, aangezien wij geen kosten zoals winkelhuur of verpakkingsmateriaal hoeven door te rekenen.

Kies daarom voor voordelige en betrouwbare software licenties wanneer u op zoek bent naar een Windows besturingssysteem, Office-pakket of virusscanner!

Vorig artikel Office kopen zonder abonnement?
Volgend artikel Welke Microsoft Office versie kunt u het best kopen?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden