Doorgaan naar inhoud
10 Onmisbare software voor uw (nieuwe) computer!

10 Onmisbare software voor uw (nieuwe) computer!

10 X ONMISBARE SOFTWARE VOOR UW (NIEUWE) COMPUTER!

Heeft u een computer gekocht of zelf in elkaar gezet? Dan wilt u er natuurlijk snel mee aan de slag! Al die mooie, nieuwe hardware werkt echt niet zonder software. Maar welke software heeft u allemaal nodig? In dit artikel bespreekt LicentieVerkoop 10 onmisbare software applicaties voor uw nieuwe PC!

10 Onmisbare software tools op uw nieuwe computer:

1. Besturingssysteem

Laten we gelijk beginnen met het meest essentiële software onderdeel dat u nodig heeft op uw nieuwe computer: het besturingssysteem. De beste keus is om te kiezen voor een besturingssysteem van Windows. Momenteel zijn er diverse versies van Windows op de markt zoals Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Aangezien u een compleet nieuw computer heeft aangeschaft, is het verstandig om een licentie te kopen van Windows 10. Deze bevat de meest recente beveiligingsupdates en features zodat u nog jarenlang onbezorgd kunt genieten van uw PC.

Windows

Onze voorkeur: Windows 10 (voor nieuwe computers)

2. Browser

Tijdens de installatie van Windows 10 wordt Microsoft Edge automatisch ingesteld als uw standaard browser. Hoewel Microsoft Edge prima werkt om te browsen op het internet, zijn er betere (gratis) alternatieven op de markt. Onze voorkeur gaat uit naar Google Chrome. In de meeste gevallen werkt Chrome namelijk sneller dan Microsoft Edge. Verder is Chrome beter beveiligd dankzij constante updates vanuit Google. Bovendien beschikt Google Chrome over een immens pakket aan nuttige extensies en plug-ins die u kunt toevoegen aan de browser.

Google Chrome

Onze voorkeur: Google Chrome

3. Media Player

Wilt u video’s kijken, geluidsfragmenten afspelen en luisteren naar de nieuwste hits van uw favoriete artiest? Dan heeft u daar in alle gevallen een mediaspeler voor nodig op uw computer. Standaard wordt Windows Media Player geïnstalleerd wanneer u kiest voor Windows 10 als besturingssysteem. En in de meeste gevallen voldoet Windows Media Player uitstekend. Natuurlijk bestaan er alternatieven die meer functionaliteiten bevatten en een moderner uiterlijk hebben. Maar wanneer u ‘standaard’ bestanden wilt afspelen kunt u dit veelal probleemloos doen met deze software applicatie.

Wilt u toch een andere mediaspeler gebruiken die zo goed als ‘alles’ kan afspelen en waar u meer geavanceerde instellingen kunt toepassen? Dan is VLC een uitstekende optie.

Onze voorkeur: Windows Media Player (prima alternatief: VLC)

4. Muziek afspelen

De tijd waar u cd’s moest kopen om muziek te luisteren ligt ondertussen jaren achter ons. Tegenwoordig bestaan er diverse software programma’s waarmee u eenvoudig (online) muzieknummers en -albums kunt kopen, downloaden en/of streamen. Spotify is binnen deze categorie de onbetwiste winnaar. Via de gratis versie kunt u makkelijk muziek streamen en beluisteren. Wilt u geen (irritante) reclames tussen de nummers beluisteren? Kies dan voor een maandabonnement zodat u reclame-vrij muziek kunt luisteren.

Onze voorkeur: Spotify

5. Office software

Een Office-pakket is eigenlijk onmisbaar op iedere nieuwe computer. Of u nou documenten wilt creëren, bekijken, presenteren of delen: het kan allemaal met een Office-pakket van Microsoft. Een licentie voor het nieuwste en meest krachtige pakket, Office 2019, vindt u voordelig bij LicentieVerkoop. Met deze software is het mogelijk om programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook te gebruiken. Hiermee kunt u eindeloos uw mail bijhouden, presentaties ontwerpen, gegevens analyseren en content creëren.

Office

Onze voorkeur: Office 2019 Professional Plus

6. PDF bestanden

Het is goed mogelijk dat u regelmatig Pdf-bestanden krijgt toegestuurd van organisaties waar u bij bent aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan facturen en contracten dit zijn opgemaakt in dit type bestand. Pdf-bestanden kunnen echter niet standaard worden geopend op uw nieuwe computer. Hiervoor kunt u Adobe PDF Reader downloaden en installeren. Met dit programma leest, doorzoekt en ondertekent u Pdf-bestanden eenvoudig en snel.

Onze voorkeur: Adobe PDF Reader

7. Bestanden unzippen

Ontvangt of verstuurt u wel eens grote bestanden? Dan kunt u eigenlijk niet zonder Zip-tool. Populair is het programma WinRar. U kunt ervoor kiezen om eerst een trial versie te downloaden van deze software. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om grote bestanden om te vormen tot een compacter bestand, zodat u het eenvoudig kunt verzenden via e-mail. 

Onze voorkeur: WinRar

8. Antivirus software

Uw nieuwe computer wilt u uiteraard beveiligen tegen virussen, malware en hackers. Goede antivirus software is daarom onmisbaar op uw nieuwe computer. U wilt natuurlijk niet dat uw computer wordt geïnfecteerd, uw persoonlijke documenten onveilig zijn en uw computer langzaam wordt. Maar welke virusscanner moet u installeren? Er bestaan immers talloze antivirus programma’s die allemaal claimen de beste zijn.

Uit ons recente onderzoek bleken er twee virusscanners duidelijk de beste te zijn: ESET NOD32 Antivirus en Bitdefender Antivirus Plus. Online dreigingen worden snel opgemerkt, tegengehouden en verwijderd dankzij beide tools. Bovendien wordt uw computer niet langzamer wanneer beide virusscanners op de achtergrond draaien.

ESET software

Onze voorkeur: ESET NOD32 Antivirus & Bitdefender Antivirus Plus.

9. Cloud storage

Waarschijnlijk beschikt uw nieuwe computer over een snelle en zo goed als lege harde schijf. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om alles hierop op te slaan. Maar vergeet u ook niet om een back-up te maken van belangrijke documenten? Hiervoor is de cloud-opslag van Dropbox ideaal. Niet alleen creëert u hiermee een veilige back-up van privédocumenten. Ook heeft u eenvoudig toegang tot deze documenten: waar én wanneer dan ook.

Onze voorkeur: Dropbox

10. Online communicatie

Circa 10 jaar geleden zouden wij ongetwijfeld hebben aangeraden om zo spoedig mogelijk MSN Messenger te downloaden op uw nieuwe computer. Tegenwoordig bestaan er echter talloze andere software tools die beter functioneren. Zo is (video)bellen tegenwoordig erg handig én populair. Gratis bellen met familie en vrienden, die soms aan de andere kant van de wereld zitten, via internet is natuurlijk ook erg handig. Skype is hiervoor het beste programma dat u kunt downloaden op uw nieuwe computer. Begin eenvoudig een chat of (video)gesprek en blijf altijd up-to-date van nieuwtjes van vrienden en familie.

Onze voorkeur: Skype

Nieuwe software nodig op uw computer?

Dankzij deze 10 software programma’s is uw nieuwe computer helemaal gebruiksklaar. Bent u nog op zoek naar bepaalde software onderdelen uit deze lijst? Kies dan voor de betrouwbare software van LicentieVerkoop. Wij hebben een ruim aanbod van licenties voor besturingssystemen, virusscanners en Office-pakketten in het assortiment. Al onze licenties zijn 100% origineel en worden binnen 5 minuten geleverd via e-mail. Zo kunt u snel aan de slag met uw nieuwe computer!

Vorig artikel Ontdek alle voordelen van Microsoft Office 2019
Volgend artikel Office kopen zonder abonnement?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden